دولت سوریه از نتیجه نشست ژنو استقبال کرد
نوشته شده توسط : iyem
سخنگوی وزارت خارجه سوریه

وزارت خارجه سوریه بخش هایی از بیانیه نهایی اجلاس ژنو را مورد تاکید قرار داده است

دولت سوریه از نتیجه نشست ژنو برای خاتمه دادن به بحران سیاسی آن کشور استقبال کرده و یک مقام ایرانی بار دیگر بر حمایت از "ملت و دولت سوریه" تاکید نهاده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه - سانا - وزارت امور خارجه آن کشور با صدور بیانیه ای از نتیجه اجلاس اخیر کشورهای عضو دایم شورای امنیت و چند کشور منطقه ای دیگر برای یافتن راه حلی جهت بحران سیاسی در سوریه استقبال کرده است.

روز شنبه، جلسه ای یک روزه با شرکت وزیران خارجه و نمایندگان اعزامی کشورهای آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، قطر، ترکیه، عراق و کویت و همچنین دبیران کل سازمان ملل و اتحادیه عرب به منظور یافتن راه حلی برای بحران سوریه در ژنو برگزار شد و بررسی طرح پیشنهادی کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب برای پایان دادن به خشونت در سوریه نیز در دستور کار قرار داشت.

این طرح، که در اصول مورد توافق شرکت کنندگان قرار گرفت، شامل پیشنهاد تشکیل دولت انتقالی وحدت ملی با شرکت نمایندگان حکومت فعلی و مخالفان بود تا زمینه مناسب برای برگزاری انتخابات آزاد و قرار دادن سوریه در مسیر دستیابی به یک نظام دموکراتیک را فراهم آورد هر چند آمریکا و روسیه در مورد مشارکت یا عدم مشارکت بشار اسد، رئیس جمهوری، اختلاف نظر داشتند.

وزارت خارجه سوریه با اشاره به بخش هایی از بیانیه نهایی نشست ژنو، گفته است: "سوریه بیانیه نهایی کنفرانس ژنو را به خصوص نکات اساسی آن در مورد احترام به حق حاکمیت، استقلال، امنیت و تمامیت ارضی این کشور را کاملا مورد قبول قرار می دهد."

یکی از موارد نگران کننده برای دولت سوریه به ویژه با شدت گرفتن خشونت در این کشور، به کارگیری "راه حل لیبیایی" برای حمایت از غیرنظامیان در برابر حملات ارتش این کشور بوده است.

در جریان حرکت اعتراضی علیه حکومت معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، شورای امنیت سازمان ملل با تصویب قطعنامه ای، بر فراز آن کشور حریم "پرواز ممنوع" برقرار کرد و در پی آن، هواپیماهای غربی با عملیاتی علیه واحدهای ارتشی، مانع از ادامه حملات آنها به غیرنظامیان و مقابله موثر نیروهای دولتی با مخالفان مسلح شدند.

اگرچه کشورهای غربی تاکید داشته اند که با "راه حل لیبیایی" در مورد سوریه موافق نیستند، ظاهرا وزارت خارجه سوریه، بیانیه نهایی اجلاس ژنو را مایه اطمینان بیشتر در این مورد تلقی کرده است.

لاوروف و کلینتون

روسیه و آمریکا در اصول با طرح عنان موافقند اما در جزئیات آن اختلاف نظر دارند

جهاد المقدسی، سخنگوی وزارت خارجه سوریه بدون اشاره مستقیم به تشکیل دولت وحدت ملی، از محتوای بیانیه ژنو در مورد "به جریان انداختن روند سیاسی با شرکت تمامی نیروهای فعال در کشور به منظور ایجاد نظام دموکراتیک چند حزبی" نیز استقبال کرده است.

چند ماه پس از آغاز حرکت اعتراضی در سوریه، بشار اسد، رئیس جمهوری آن کشور، وعده داد که با آزاد سازی فضای سیاسی، امکان مشارکت گسترده تر مردم در تعیین سرنوشت خود را فراهم خواهد آورد و در این راستا، انتخابات جدید پارلمانی بر اساس قانون جدید انتخابات برگزار شده اما ظاهرا نتیجه انتخابات، باز هم کسب اکثریت توسط طرفداران حکومت بوده در حالیکه قدرت در سوریه در دست رئیس جمهوری متمرکز است و پارلمان و حتی کابینه نیز قدرت تصمیم گیری چندانی ندارد.

خلع سلاح مخالفان

سخنگوی وزارت خارجه سوریه همچنین از تلاش های کوفی عنان "برای خاتمه دادن به خشونت از سوی هر دو طرف از طریق خلع سلاح گروه های مسلح تروریستی" را مورد تقدیر قرار داده و آن را مقدمه به جریان افتادن روند مطلوب سیاسی دانسته است.

مخالفان مسلح

دولت سوریه خواستار خلع سلاح مخالفان و توقف حمایت تسلیحاتی و مالی از آنان شده است

دولت سوریه همواره بر "خلع سلاح گروه های تروریستی" به عنوان مقدمه اجرای طرح کوفی عنان تاکید داشته در حالی گروه های مخالف حکومت سوریه گفته اند که هدف دولت این است که با خاتمه دادن به مقاومت مسلحانه مخالفان، بتواند با دست باز به سرکوب مسلحانه معترضان و بازداشت آنان مبادرت کند و به این ترتیب، به حرکت اعتراضی خاتمه دهد.

آقای المقدسی اتهام دولت سوریه علیه برخی کشورهای منطقه در مورد کمک مالی و تسلیحاتی به گروه های مخالف را هم تلویحا تکرار کرده و گفته است: "سوریه امیدوار است شرکت کنندگان در اجلاس ژنو به بیانیه نهایی پایبند بوده و برای یافتن راه حل سیاسی برای بحران کنونی و خاتمه خشنوت ها تلاش کنند و دست از تامین نیازهای مالی و تسلیحاتی و پناه دادن به گروه های مسلح خودداری ورزند."

اظهارات سخنگوی وزارت خارجه سوریه در حمایت از طرح کوفی عنان جهت تشکیل دولت انتقالی وحدت ملی در حالی انتشار می یابد که در آستانه اجلاس ژنو، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، در مصاحبه با تلویزیون دولتی ایران تاکید کرد که هیچ راه حل "خارجی" برای بحران سوریه را نمی پذیرد و افزود که اقدامات اصلاحی او زمینه لازم برای حل و فصل این بحران را ایجاد کرده است.

ممکن است حکومت سوریه با تشکیل دولت انتقالی وحدت ملی در صورتی موافق باشد که کابینه ای با عضویت مقامات کنونی و منتقدان وفادار به حکومت تشکیل شود بی آنکه بشار اسد از سمت پرقدرت ریاست جمهوری کناره گیری کند

به گفته ناظران، اظهارات بشار اسد احتمالا به این معنی بوده است که با هر راه حلی که مستلزم کناره گیری او از ریاست جمهوری، ولو از طریق انتقال قدرت به افراد نزدیک به خود را مردود می داند.

با توجه به این موضعگیری، احتمالا نظر حکومت سوریه در حمایت از نتیجه اجلاس ژنو و طرح جدید کوفی عنان این است که "دولت وحدت ملی" شامل کابینه ای متشکل از مقامات کنونی و احتمالا برخی از شخصیت های منتقد اما وفادار به حکومت باشد بی آنکه بشار اسد از "سمت انتخابی" ریاست جمهوری کنار گیری کند و یا اختیارات خود را از دست بدهد.

در اجلاس ژنو، روسیه با مجبور کردن بشار اسد به کناره گیری از قدرت مخالفت کرد در حالیکه مخالفان حکومت آقای اسد و کشورهای غربی تاکید داشته اند که وی مسئول اصلی برخورد خشونت آمیز با حرکت اعتراضی است که گفته می شود تا کنون بیش از پانزده هزار کشته برجای گذاشته است.

بسیاری از مخالفان حکومت سوریه، با تاکید بر لزوم کناره گیری بشار اسد، نتیجه اجلاس ژنو را مورد انتقاد قرار داده و آن را فاقد راه حلی عملی برای پایان دادن به سرکوب مردم سوریه توسط نیروهای دولتی دانسته اند.

حمایت ایران

در خبری دیگر در مورد سوریه، رئیس قوه قضاییه ایران بار دیگر حمایت جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد را مورد تاکید قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه، در ملاقات با رئیس مجلس سوریه که به تهران سفر کرده، گفته است که "در جلسات مسئولان قوا و هم در محضر رهبر معظم انقلاب، به طور مکرر حمایت خود را از دولت و ملت سوریه اعلام کرده ایم."

لاریجانی

لاریجانی از حمایت رهبر و مسئولان جمهوری اسلامی از "ملت و دولت سوریه" سخن گفته است

حکومت سوریه به دلیل ادامه اشغال بخشی از اراضی این کشور توسط اسرائیل، با روند برقراری صلح بین فلسطینیان و اسرائیل مخالف است و به همین دلیل هم، مقامات جمهوری اسلامی همواره سوریه را عضوی از "جبهه مقاومت" در برابر اسرائیل دانسته اند.

جمهوری اسلامی تاکید داشته که از آنجا که خصومت با اسرائیل باید مهمترین موضوع برای تمامی مسلمانان باشد، ملت سوریه و سایر ملت های مسلمان موظف هستند به هر ترتیب از حکومت سوریه به خاطر اختلاف با اسرائیل حمایت کنند.

به گزارش ایرنا، آقای لاریجانی در مورد حرکت اعتراضی علیه حکومت بشار اسد گفته است که "همه می دانیم که آنچه که امروز برای سوریه رخ داده بر اثر مقاومت در مقابل رژیم صهیونیستی است" و از "پیشرفت هایی در سوریه مانند تغییر قانون اساسی و انتخابات جدید" ابراز خرسندی کرده است.

رئیس قوه قضاییه ایران همزمان منتقدان منطقه ای حکومت سوریه را مورد انتقاد قرار داده و گفته است: "برخی کشورهای همسایه در حالی مدافع مخالفان در سوریه هستند که حتی یکبار هم انتخابات برگزار نکرده اند و این همه در سایه حمایت های بی دریغ کشورهای غربی انجام می شود."

اشاره آقای لاریجانی به کشورهایی مانند عربستان سعودی و قطر است که دارای پارلمان های انتخابی نیستند در حالیکه در ایران و سوریه، انتخاباتی برگزار می شود.

در مقابل، منتقدان حکومت سوریه گفته اند که برگزاری انتخابات، به خصوص انتخاباتی که همه افراد و گروه ها اجازه و امکان رقابت در آن را نداشته باشند، به تنهایی متضمن برقراری دموکراسی نیست بلکه جنبه های دیگری مانند آزادی بیان و اجتماعات، آزادی تشکیل احزاب، آزادی رسانه ای، حکومت قانون و حاکمیت مطلق مردم پیش شرط های نظام دموکراتیک محسوب می شود.

آقای لاریجانی از "تلاش مسئولان کشور سوریه برای جذب حداکثری موافقان" ابراز خرسندی کرد و گفت "این مساله سبب می شود که سوریه بیش از گذشته در مسیر رشد و موفقیت قرار گیرد."





:: برچسب‌ها: سگ ,
:: بازدید از این مطلب : 233
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 16 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: